ΑνακοινώσειςΣημαντικάΧαρακτηρισμός σκαφών ως ναυταθλητικών

3 Απριλίου, 2019

Από την έναρξη ισχύος του νομού 4256/2014, αρκετοί ναυτικοί όμιλοι, ιδιοκτήτες σκαφών αλλά και η ΕΑΘ είχαν επικοινωνήσει με την ΓΓΑ σχετικά με την απαιτούμενη διαδικασία για τον χαρακτηρισμό σκάφους ως Ναυταθλητικού, όμως οι σχετικές ενέργειες δεν μπορούσαν να προχωρήσουν καθώς δεν είχε ενεργοποιηθεί το Μητρώο Σκαφών που προβλέπεται στον ίδιο νόμο.

Μετά την σχετικώς πρόσφατη έναρξη δημιουργίας του Μητρώου και κατά την καταχώρηση σκαφών σε αυτό, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία χαρακτηρισμού των σκαφών ως Ναυταθλητικά. Για το λόγο αυτό, η ΕΑΘ/ΕΙΟ διαβίβασε στις 12/2/2019 ερώτημα προς την ΓΓΑ, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Αθλητισμού και στα Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την ακριβή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένα σκάφος για να χαρακτηριστεί ως Ναυταθλητικό σύμφωνα με το νόμο 4256/2014, άρθρο 14, παρ. 1β.

Η ΕΙΟ παρακολουθεί το θέμα σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση όταν θα υπάρξει εξέλιξη επί του θέματος.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

OUR SPONSORS

zairis
salahouris
stirixis
plazahotel
dingo2

Offshore Yatching Club of Rhodes © 2018. All rights reserved