Ξεκινάει από το επόμενο Σάββατο 7-5-‘22 η νέα αγωνιστική ιστιοπλοϊκή περίοδος για την περιοχή μας. Όπως πάντα ο πρώτος αγώνας της κάθε νέας αγωνιστικής περιόδου φέρει το όνομα «Τάμα» είναι αφιερωμένος στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Έτσι και φέτος ο αγώνας συνίσταται από δυο ιστιοδρομίες. Η πρώτη ιστιοδρομία θα έχει εκκίνηση από τις Κάτω Πέτρες το Σάββατο 7-5-‘22 το πρωί στις 10.00 από Ρόδο με τερματισμό τη Μονή Πανορμίτου στη Σύμη. Η δεύτερη ιστιοδρομία θα έχει εκκίνηση την Κυριακή 8-5-‘22 το πρωί στις 12.00 με εκκίνηση από τη Μονή Πανορμίτου και τερματισμό στην Ρόδο.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει αγιασμός για τα σκάφη που θα είναι ελλιμενισμένα στον ομώνυμο όρμο και για τα πληρώματα τους.

Η διαμονή στον Πανορμίτη είναι πάντα ευχάριστη για τους συμμετέχοντες γιατί εκτός του ότι η περιοχή με τις μοναστηριακές εγκαταστάσεις είναι μαγευτική, τα πληρώματα δημιουργούν ευχάριστες παρέες όπου δεν λείπουν τα πειράγματα για την μέχρι τότε πορεία του κάθε σκάφους στον αγώνα. Οι κιθάρες συνήθως δεν λείπουν καθώς και οι προσεγμένες γαστριμαργικές δημιουργίες από τα πληρώματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμη αναμένεται μεγάλη συμμετοχή. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι λόγω του χειμώνα τα σκάφη έμειναν δεμένα για μεγάλο διάστημα με τα
πληρώματα να λαχταρούν για το πρώτο άνοιγμα των πανιών τους.

Για την συμμετοχή στον αγώνα τα μέλη του πληρώματος του κάθε σκάφους πρέπει να έχουν σε ισχύ ανανεωμένη κάρτα αθλητή ενώ το κάθε σκάφος που συμμετέχει πρέπει να έχει ανανεωμένο πιστοποιητικό καταμέτρησης.

Πληροφορίες αγώνα ΤΑΜΑ 2022

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Μαΐου και θα αποτελείται από δύο ιστιοδρομίες.

 1. Σαβ, 7/5/2022, 10:00, Ρόδος-Πανορμίτης
 2. Κυρ, 8/5/2023, 12:00, Πανορμίτης-Ρόδος

 

Ειδικές πληροφορίες

Για τον αγώνα αυτό θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Κυβερνητών την Πέμπτη 5/5 στις 21.30 στα γραφεία του Συλλόγου στο Νεώριο.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι Κυβερνήτες είναι:

 1. Φόρμα δήλωσης συμμετοχής του σκάφους, η οποία πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη για να γίνει αποδεκτή. Θα γίνει έλεγχος των αριθμών αθλητικής ταυτότητας για να εξακριβωθεί αν είναι ενεργές-σε ισχύ. Να σταλεί με email στο asiathr1989@gmail.com μέχρι Πέμπτη 5/5 στις 17:00.
 2. Πιστοποιητικό καταμέτρησης σκάφους για το 2022.
 3. Ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο σκάφους (να είναι εμφανής η κάλυψη για αγώνες).
 4. Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης σκάφους (Π.Γ.Ε.) σε ισχύ.
 5. Συνδρομή συμμετεχόντων του σκάφους για τον αγώνα (εξαιρούνται νέοι ιστιοπλόοι που συμμετέχουν στον πρώτο τους αγώνα). Ταμειακώς εντάξει θεωρούνται όσοι έχουν εξοφλήσει μέχρι και τη συνδρομή τουλάχιστον του 2021.
 • Η πλήρως συμπληρωμένη Φόρμα δήλωσης συμμετοχής (1) θα σταλεί στο email asiathr1989@gmail.com μέχρι Πέμπτη 5/5 στις 17:00.
 • Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (2 έως 5), θα προσκομιστούν στην Συγκέντρωση Κυβερνητών (δε θα γίνει η αποστολή τους μέσω email).
 • Οι Κυβερνήτες να ενημερώσουν το πλήρωμα τους να φροντίσουν την κατάθεση δικαιολογητικών για έκδοση Αθλητικής Ταυτότητας 2022.
 • Όσοι νέοι πραγματοποιήσουν τον πρώτο τους αγώνα στο πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘΡ να στείλουν email στο asiathr1989@gmail.com (να δηλωθεί ο αγώνας και η ημερομηνία του)

 

Σχετικά αρχεία και σύνδεσμοι:

 

Πληροφορίες,  Έφορος Αγώνων – Μιχάλης Κασιώτης, 6948503533

 

Στα πλαίσια της πανδημίας δεν υφίστανται πλέον περιορισμοί πέραν των αναφερόμενων διευκρινιστικών οδηγιών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:

<<Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους. Σύσταση για χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Η διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό θα γίνεται με βάση τις επικαιροποιημένες από 04/05/2022 οδηγίες της Γ.Γ.Α. :

https://gga.gov.gr/images/Updated_odigies_diaxeirishs_krousmatos_COVID-19_04_05_2022.pdf

Οι ανωτέρω οδηγίες διαχείρισης κρούσματος-στενών επαφών ισχύουν μόνο για αθλητές (με δελτίο αθλητικής ιδιότητας).

Για όσους δεν διαθέτουν δελτίο αθλητή ισχύουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό:

https://eody.gov.gr/odigies-apomonosis-karantinas-kroysmaton-covid-19-kai-epafon-toys/

Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Οι προϋποθέσεις που ίσχυαν σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας και δεν αναφέρονται στις παρούσες οδηγίες παύουν να εφαρμόζονται.>>

 

Υπενθύμιση χρήσιμων συνδέσμων:

OUR SPONSORS

zairis
salahouris
costa_lindia_logo

Offshore Yatching Club of Rhodes © 2018. All rights reserved